Bow Down

Gruppen Bowdown som startades av systrarna Julie och Janet Chikane i mitten av 2000-talet är ett resultat av ovanstående påståenden. Systrarna växte upp i Herrgården i Rosengård, ett av Sveriges mest socialt utsatta områden, med en stor passion för dans under svåra ekonomiska förhållande. Inspirerade av streetkulturens olika dansstilar tog det inte lång tid innan systrarna hade börjat lära sig stegen och ”movsen” och gruppen Bow Down startades.

2006 träffade systrarna Benjamin Anderberg, en målmedveten kille som just hade börjat på samma gymnasium, Heleneholmskolan.

Även han hade drömmen om att leva som dansare, stå på scen och göra något som han verkligen brann för! För honom räckte det inte att ta dansklasser en gång i veckan, som han gjorde inna han träffade Janet och Julie. De fick snabbt upp ögon för Benjamin och gjorde honom till medlem i Bowdown crew 2006.

År 2010 startade Janet, Julie & Benjamin, Bowdown Dance Academy.

I nuläget har de mellan 150-200 aktiva dansare.

Gruppen Bow Down Crew består idag av TRE dansare: Julie, Janet och Benjamin. Dessa TRE utgör även instruktörerna i Bowdown – Dance Academy.

Digital Presence

Youtube views

Instagram followers

Facebook likes

Portfolio images

Youtube

Request Bow Down